Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KREATÍV KÖR INDULT BUDAKESZIN

Szeptember elején zajlottak a Generációk Házában szakköreink, klubjaink évadkezdő foglalkozásai, az új tagok is ekkor kapcsolódhattak be a formálódó közösségekbe. Szeptember nyolcadikán találkoztunk először a Kreatív Kör foglalkozásán a jelentkezőkkel.

kreat.jpg

A kreativitás lényünkből fakadó képesség, melynek „előhívása” a szociális háttér, a fejlesztő munka és az egyéni akarat közös tevékenysége által jöhet létre. Ennek következtében a „szunnyadó” kreatív képességek előhívása bármely életkorban – így akár felnőtt- vagy idős korban is lehetséges. Az igény az alkotó munkára, az alkotásra magára, az önkifejezésre a kisgyermek számára egy kommunikációs forma, a felnőtt az önmegvalósítás újabb állomásaként, vagy épp életmódváltásként éli meg. Egy „késői kezdés” még nem jelent eleve sikertelen és lemaradó helyzetet az alkotómunkában.

Tapasztalataim szerint más és más indíttatás, más és más önértékelési program, különböző képességek és eredmények vezetik, alakítják a jelentkezőket. Ám a közös cél a kiteljesedés, melyhez a saját utat a Kreatív Körben – az otthoni alkotó munka mellett egy vezetett formában is képesek vállalni.

A Generációk Házában szeretettel, és nagy segítőkészséggel fordulunk azokhoz a vállalkozó kedvű érdeklődő, életük bizonyos korszakát teljesen új, kreatív területen kipróbáló jelentkezőkhöz, akik bizalommal és várakozással vágnak neki egy izgalmas és ismeretlen vizek felé tartó kalandos útnak. Koruk, egészségi állapotuk nem akadály, csupán a saját kreativitásuk, annak minél erőteljesebb megjelenítése a fontos számukra.

George Prince 1972-es, A kreativitás gyakorlata című könyvében következőképpen fogalmazza meg a kreativitást: "Önhatalmú harmónia, váratlan elképedés, szokványossá tett releváció, ismerős meglepetés, nem várt bizonyosság, formálható makacsság, életbevágóan fontos trivialitás, fegyelmezett szabadság, mámorító rendületlenség, ismétlődő bevezetés, nehéz élvezet, bejósolható szerencsejáték, tiszavirág-életű szilárdság, egységesítő különbség, a követelőző kielégültség, csodaszerű elvárás, megszokott ámulat."

Az életkortól függetlenül szerveződő csoportokba továbbra is jelentkezni lehet a Generációk Házában (Budakeszi Erdő u. 83.) Maus Anna Gondozási Központ vezetőnél (telefon: (23) 451-279)

Helyszín: Generációk Háza (INO) 2092. Budakeszi, Erdő u. 83.

Időpont: A következő alkalomról a honlapon tájékoztatjuk a jelentkezőket!

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

A belépés ingyenes!

Maus Anna

Gondozási Központ vezető

 

A mappában található képek előnézete Kreatív Kör indult Budakeszin 2015.09.08.