Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.10.15

Ismét Ovi Kupa

2012. szeptember 25-én második alkalommal rendezte meg a HÍD Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat a HÍD Ovi Kupa rendezvényt Budakeszin.

 

pb210020.jpg

A sportverseny a rendszeres testmozgást népszerűsíti, melyet nem lehet elég korán kezdeni. Szolgálatunk a kellemes, verőfényes őszi időben a Labdarúgó Akadémia műfüves sportpályáján szerette volna a játékot megrendezni. Azonban a Tarkabarka és Szivárvány óvoda kérésére végül a Pitypang óvoda új tornatermében került sor a programra.
A verseny egy zenés, verses bemelegítő tornával kezdődött két óvó néni irányításával. A gyerekek hangos nevetéssel végezték a gyakorlatokat, és itt még Pitypang, Szivárvány és Tarkabarka ovis nem volt ellenfele egymásnak.

pb210043.jpg

Az idén Budakeszi három óvodájának óvodásai mérték össze ügyességüket, gyorsaságukat, erejüket. Minden óvoda egy csapattal indult, de a csapatokat erősítette olyan cserejátékos, aki valamely versenyszámban jó eredménnyel tudta váltani valamelyik társát. Szülők, óvodástársak, és hozzátartozók egymást túlharsogva szurkoltak a terem széléről.
A kicsik játszi könnyedséggel oldották meg az egyre nehezedő ügyességi feladatokat. Nyolc versenyfeladatot játszottak a gyerekek, de legnagyobb sikere az újonnan megrendezett kötélhúzásnak volt. A pontozóbíróknak nagyon figyelniük kellett, mert a csapatok között nagyon szoros volt a küzdelem.

pb210053.jpg

A verseny végén a bírók összegezték a pontszámokat és eredményhirdetésre került sor.
Mindhárom óvoda versenyzői emléklapot kaptak a versenyen való részvételükért. Az első három helyezést elért csapat tagjai éremmel is gazdagodtak. Ezen kívül a csapatok tárgyi jutalomban részesültek.
A kupagyőztes első helyen végzettt csapat megkapta ismét a vándorserleget, mely az elkövetkező egy évben a nyertes óvoda büszkesége. Ezen a délelőttön mindenki győztesként távozott, mert jót versenyezhetett.
Köszönjük a Pitypang óvodának, hogy rendelkezésünkre bocsátották a tornatermet, a Budakeszi Labdarúgó Akadémiának a műfüves sportpálya felajánlását valamint a Széchenyi Általános Iskolának a felajánlott kis dobozos gyümölcsleveket.
Eredmények:
1. helyezést ért el: Pitypang óvoda csapata
2. helyezést ért el: Tarkabarka óvoda csapata
3. helyezést ért el: Szivárvány óvoda csapata