Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.10.29

Finom illatok, ízek, derűs jókedv

Finom illatok, ízek, derűs jókedv, szeretet, összetartozás, egymás számontartása és megannyi érték mutatta meg magát a Híd Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat által szervezett bográcsozással összekötött találkozáson, mely meghívás városunk nyugdíjas klubjait hivatott meglepni. Részben történt ez köszönetként, hiszen az Idősügyi Tanács kezdeményezésére a Borostyán és a Fenyőfagyöngye nyugdíjasklubok tagjai már második éve támogatják házi lekvárral, gyümölcsökkel a Családsegítő Szolgálat bevonásával a fiatalabb generációkat, családokat. Nagymamáink lekvárjához legtöbbünknek társul egy illat, érzet, emlék nagyszüleink gondoskodásának lenyomataként. 

finom-illatok.jpg

Az Erdő utca 83.sz alatt található korszerű, otthonos, barátságos épület komfortos otthont adott és ad számos nyílt rendezvénynek. A fák hűs árnyékával is szolgáló kertben közös kvízjátékunk derűjét alátámasztó kacajok fűszerezték a napsütést. De az idős klubok nem jöttek ajándék nélkül. Nagyon szép dalokkal és versekkel válhatott még emlékezetesebbé e találkozás.

Például az egyik alkalmon Kozák Márta művésznő az operaház nagyköveteként varázsolt minket a színházi kulisszák mögé, ahol bájos, vicces megtörtént narratívákon keresztül ismerhettük meg a zene és művelői izgalmas, élménydús, egyben nagyon is emberi, olykor csetlő-botló, olykor magasságokba emelő világát.